Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Американски сладкиш с киви

Американски сладкиш с киви

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Американски сладкиш с киви1 / 2
27/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сметана - 250 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • захар - 150 г
  • масло - 1 с.л.
  • киви - 6 бр.
  • водка - 40 мл
  • кайсиев конфитюр - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • бутертесто - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко и се слага в намазана с масло тава, като се оформят стенички. Върху тестото се слага хартия за печене и се покрива със зрял фасул. Пече се 15 минути на 200 градуса.

Яйцата се разбиват със сметаната, захарта и водката. Кивито се обелва и се реже на парчета с дебелина половин сантиметър. Тестото се вади от фурната, фасулът се маха и тестото се оставя да поизстине леко, след което се намазва с конфитюр.

Десетина кръгчета киви се оставят настрана за украса. Останалите се разпределят върху тестото и се заливат с яйчената смес. Сладкишът се пече 20 минути на 180 градуса.

Вади се, украсява се с останалите резенчета киви и се пече още 5 минути на 180 градуса. Сервира се топъл или студен, поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: