Здраве и красота

Подмладяващи маски за лице с киви

В комбинация с бадеми, лимон и мляко, правят кожата наистина по-красива

17.09.2013г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кивито, освен, че е вкусен плод, е изключително богат на витамин C, който е важен за здравето и красотата на кожата. Може да го намерите през цялата година на пазара, което е чудесно, защото той е подходящ и за направата на разкрасителни маски за лице.

Благодарение на алфа-хидрокси киселините, съдържащи се в кивито, кожата е ексфолирана, подхранена и с по-малко бръчки. Запишете тези лесни рецепти за маски и ги правете всяка седмица.

Обелете и направете на пюре едно киви. Към него добавете половин супена лъжица кисело мляко и една чаена лъжичка зехтин. Разбъркайте добре и нанесете маската за 15 минути.

Свързани статии

От вечерта накиснете няколко бадема в прясно мляко, за да омекнат. На сутринта трябва да ги смелите, така че да станат на паста. Към тях добавете едно киви, което предварително сте пасирали. Нанесете маската за 15 минути. Съдържащият се в бадемите витамин E и витамин C от кивито ще направят кожата ви блестяща.

Ако имате широки пори и кожата ви е по-мазна, направете си маска от киви с няколко капки лимон. Пасирайте едно киви и добавете няколко капки лимон към него. Нанесете върху почистено лице за 10 минути и изплакнете.

В купичка сложете едно пасирано киви и към него добавете няколко капки масло от бадеми или масло от кайсиеви ядки. Нанесете върху почистено лице и оставете да подейства 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Коментирай