|
Кивито е един от най-полезните плодове, които трябва да включите в дневното си меню. Той помпа имунитета, бори се с някои заболявания, нискокалоричен е, а и много приятен на вкус. Кивито е чудесен източник на витамините С, К и А, както и на омега-3 мастни киселини и полезни каротиноиди. Ето и защо трябва редовно да хапвате зеления плод, според "Times Of India".
За силен имунитет
Кивито е богато на витамин С, което значи, че се грижи за имунната система. То се бори с микробите, поваля сезонните инфекции и има анти-гъбични свойства. Ако страдате от нисък имунитет, задължително яжте киви редовно.
Облекчава астмата
Освен, че е богато на полезния витамин С, то е пълно и с антиоксиданти. Така подобрява функцията на белите дробове. Смята се, че редовният му пример облекчава симптомите на хората, страдащи от астма.
Контролира диабета
Екзточиният плод има нисък гликемичен индекс, затова е полезен за хората с диабет. Той съдържа инозитол - ензим, който помага за поддържане нормални стойности на кръвната захар.
За по-добро зрение
Кивито е богато на лутеин и зеаксантин - каротиноиди, които се съдържат в ретината на окото. Така се предотвратява образуването на заболявания на очите, като макулната дегенерация (увреждане на зрението вследствие на възрастта). Плодът се грижи за здравето на очите.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
По публикацията работи: Ивета Иванова